e timpul sa redevenim celebri

3 12 2007

Euro 2008 Austria - Elvetia ; logo oficialAsa suna o reclama la coca-cola, care il avea pe Chivu in prim plan. Ei bine, ieri la Lucernna, in Elvetia, reclama si-a gasit si testul prim care sa isi demonstreze valabilitatea. Picata intr-o grupa sufocanta cu Italia, campiona mondiala en-titre, Franta, fosta campioana mondiala si europeana, si Olanda, tot o fosta campioana europeana, Romania, si jucatorii nationalei nu au decat o sansa – aceea de a redeveni celebrii. Mutu, Chivu, Radoi, Ghioane, Lobont au primit duminica ceea ce nu li s-a dat celor din generatia de aur: sansa de a demonstra ca sunt printre primele echipe ale lumii.

O calificare in semifinala, sau sferturi ar inseamna pentru sportul romanesc gura de aer si imboldul pe care il asteapta de la terminarea campionatului mondial din SUA. Oricum am privi lucrurile, plecam ca si ultima echipa din grupa, iar locul 1 sau 2 – calificarea mai departe – inseamna de fapt, afirmarea; am ratat din 2000 tot ceea ce a fost competitie majora, iar acum asteptam o grupa usoara, in schimb am primit grupa mortii – grupa din care ies doar campionii; iar Chivu si Mutu, alaturi de ceilalti jucatori ai generatiei sale, trebuie sa demonstreze in Austria / Elvetia 2008 ca li se pot spune asa: CAMPIONI !

In 9, 13. 17 Iunie 2008 e testul suprem al unui fotbal in care coruptia si arbitrii corupti sunt in fata talentului, echipelor nationale sau de club, in care sume de 100.000 euro sunt vehiculate ca spaga pentru arbitrii (vezi discutia Borcea – Becali). In acele zile de iunie, o generatie, care incepe cu Contra si se termina poate cu Torje, isi da destul de admitere la facultate. E timpul ca si pe foaia matricola a acestora sa scrie Admis, asa cum scria pe carnetul lui Hagi, Raducioiu si Popescu.

Bafta, noroc, si sa redeveniti celebri !

Reclame

Acțiuni

Information

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: